Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 april 2018

Wortelsoep

... een fluwelig soepje met een frisse, fruitige toets!


Wat heb je nodig?
1 kg wortelen
2 rode uien
1 oranje snoeppaprika
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 l groentebouillon
kurkuma
zwarte peper&zout
sap van 1 sinaasappel
peterselie of koriander

Aan de slag!
De wortelen goed wassen. Ze moeten niet geschild worden, enkel de uiteinden er afsnijden.
Doe olijfolie in een pot, daarin stoof je de ui, de knoflook en de wortelen en paprika even aan.
Voeg de bouillon bij tot de wortelen onderstaan en kruid met de kurkuma en zwarte peper.
Laat ongeveer 15 min laten doorkoken en mix de soep.
Voeg het sap van de sinaasappel toe en meng.
Werk net voor het opdienen af met verse peterselie of koriander voor de liefhebbers.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.