Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 4 april 2018

Hele kip uit de slowcooker!

... ideaal!
 Je doet ’s morgens alle ingrediënten in de pan 
en als je thuis komt is het eten klaar!
Wat heb je nodig?
2 el paprikapoeder
1 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl tijm
1/2 tl knoflookpoeder
1/4 tl cayennepeper
1/4 tl zwarte peper
1 dikke ui, grof gesneden
1 citroen in 2 gesneden
1 hele kip

Aan de slag!
Meng de kruiden in een kommetje. Snijd de ui grof in stukken en leg het op de bodem van de pan.

Wrijf de kip in met het kruidenmengsel, echt overal. Je zal nog wat kruidenmengsel overhouden en dat doe je in de buikholte van de kip samen met een doormidden gesneden citroen.

Leg de kip op de uien, deksel op de pan en zet het op medium hoog.

Laat hem zo’n 5 uur garen of totdat het vlees van het bot valt. Prik tegen het eind van de kooktijd in het dikste deel van z’n poot en als er helder vocht uit komt is hij gaar.

Mocht je nou een knapperig velletje willen, dan kan je hem de kip nog even onder de hete grill of in de oven leggen. Til de kip voorzichtig met 2 spatels uit de pan en leg hem in een braadslee.
Lepel een paar el vocht uit de pan over de kip en schuif hem in de oven
en dan heb je een heerlijk, van het bot vallend, kippenpootje op je bord.

Smullen!!!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Aan het eind van je maal bewaar je de botjes en maak je gedurende de nacht een heerlijke bouillon. Zo haal je alles uit die kip wat maar kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.