Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 18 maart 2018

Broccoliburgers

 ... deze burgers zijn lekker als snack met een frisse dip 
of als groente bij een maaltijd, eenvoudig te maken en zeer lekker!!

Wat heb je nodig?
600 g broccoli (bio)
2 el amandelmeel
2 eieren
1 tl paprikapoeder
1ui
1 teen knoflook
zout&peper

Aan de slag!
Bak de ui glazig in een beetje olijfolie. Stoom de broccoli gaar in ongeveer 7 min en laat even opdrogen. Als je bio broccoli gebruikt, heb je minder vocht en lukken de burgers beter!
Klop het ei en voeg hier de gemixte amandelen, paprikapoeder, knoflook, ui en zout en peper aan toe. Stamp de broccoli fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Meng het goed door elkaar en zet even koel.
Dan vorm je kleine burgers van het mengsel. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers tot ze goudbruin zijn.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.