Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 3 december 2017

Witloof in bladerdeeg

... witloof met ham en kaas uit de oven 
                   in een krokant jasje van bladerdeeg

Wat heb je nodig?
300 g witloof (4 kleine of 2 grote stronken)
4 plakken bladerdeeg
4 plakken kaas
4 plakken ham
peper & zout
1 ei

Aan de slag!
Verwarm de oven op 200 °C Gebruik je vrij dikke stronken witloof, snijd deze dan een keer doormidden zodat je 4 stukken hebt. Stoom de witloof 5 minuutjes voor. Knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi de witloof met een snuf peper en zout.
Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel de witloof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas. Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witloofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de pakketjes ±20 min
mooi bruin en krokant.

Tip!
Lekker als voorgerechtje of met aardappelpuree of een salade als hoofdgerecht.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.