Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 12 november 2017

Gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes

... lekker met gegrilde groentjes!
Op zoek naar de perfecte marinade voor een geparfumeerd stukje lamsvlees?
Wat heb je nodig?
Lamskoteletjes
8 el olijfolie
het sap van 1 citroen
2 kleine uien in stukjes gesneden
1 teentje fijngehakte look
enkele takjes fijngehakte peterselie en tijm
een takje rozemarijn
peper&zout

We maken de marinade voor de lamskoteletjes:
Meng de olijfolie en het citroensap. Voeg er de ui, knoflook en kruiden bij.
Dompel de koteletjes onder in de marinade en laat minstens een uurtje rusten in de koelkast.
Dit mag ook de dag voordien klaargemaakt worden.

Haal de koteletjes uit de marinade en bak ze in een grillpan 2 minuutjes aan elke kant.
Kruid met een beetje peper en zout, dit ruikt ongelofelijk lekker!

Tip: 
Ideaal voor op de barbecue geserveerd met aardappel in de schil en een frisse salade.

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.