Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 7 oktober 2017

Zalm op een bedje van witloof

... snel, gezond en superlekker!!
Wat heb je nodig?
2 moten zalm
4 stonkjes grondwitloof
1 sjalot
2 handvol erwten (diepvries, ontdooid)
2 sl sesamzaaad
olijfolie
peper&zout
andere kruiden naar smaak!

Aan de slag!
Zorg dat je zalm even kan rusten op kamertemperatuur.
Stoof het sjalotje even aan met een snuifje zout en voeg er de erwtjes bij.
Verwijder de bittere kern onderaan de witloof, snijd deze in mooie stukjes en voeg bij in de pan.
Kruid naar smaak.... p&z en verder.... n en laat het geheel stoven tot beetgaar.
Verwarm de olijfolie en ondertussen  prepareer je de zalm: kruid aan de bovenkant met peper met citroen, zout en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak deze kant even aan in de olijfolie en kruid bij deze ook de andere kant. Draai de moten om en laat even verder garen. 
De zalm niet te lang laten bakken want wordt anders te droog!
Serveer op de borden.
Smakelijk!!

Tip!
Heel lekker met aardappelpuree of gebakken krielpatatjes!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.