Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 10 augustus 2017

Zeevruchten met gelakte boontjes en tomaatjes

... heerlijk gewoon!!
Nodig per persoon?
1 moot zalm op vel
1 inktvistube
2 scampi
1 sjalotje
1 stevige vleestomaat
1 el zwarte en witte sesamzaadjes
peper&zout
bruschettekruiden
200 g boontjes
2 tenen look
1 tl natriumbicarbonaat
peper&zout
paprikapoeder
olijfolie

Aan de slag!
Kook de boontjes samen met de gepelde knoflookteentjes (in hun geheel) in water met een beetje zout, peper , natriumbicarbonaat en een scheut olijfolie tot ze beetgaar zijn.
Stoof het sjalotje glazig en stoof er de boontjes even in aan.
Kruid de zalmmoten met peper en zout en strooi de sesamzaadjes op de niet velkant.
Bak de zalmmoten in 2 eetlepels olie op laag vuur aan beide kanten 3 min tot het sesamzaad goudbruin is. De laatste minuutjes leg je er de scampi bij die je kruidde met zwarte peper aan de ene kant en paprikapoeder aan de andere kant.
Grill de inktvistube, gekruid met peper en zout even en bak de in schijven gesneden tomaat even in de pan, gekruid met peper, zout en bruchettakruiden. Dresseer je bordje met peterselie als afwerking.
Een lekker bordje!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.