Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 30 augustus 2017

Papillot van forel en veel groentjes! šŸ˜‹

... valt altijd te smaken!!
Wat heb je nodig?
2 forels, vers van de markt!
1 venkel
15 kerstomaatjes
1 dikke tomaat
1 ajuin
1 geutje witte wijn
Een snuif kippenbouillon
een geut olijfolie
een geutje citroen of limoen
peper&zout
bruchettakruiden

Aan de slag!
Snijd de venkel filterdun met de mandoline leg in de papillot en kruid met peper en zout
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, leg ze er boven op en bestrooi met bruchettakruiden.
Maak je forels schoon, kruid met peper en zout en vul ze met dunne sneetjes tomaat en ajuin, ook met de mandolien gesneden. Ook nu weer even afkruiden met peper en zout en leg ze op de groentjes.
Overgiet met een geutje witte wijn, bestooi met nog wat peper, zout en een snuif kippenbouillon.
Giet er nog een geutje olijfolie over en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 Ć  40 min afhankelijk van je oven.
Je forel is gaar als het dikste gedeelte een beetje uit elkaar valt als je aanraakt met een vork.
Besproei met een straaltje limoen.
Smakelijk!
Tip:
Je kan een sillicone papillot gebruiken maar met ovenpapier lukt dit zeker zo goed!
Altijd lekker met krielaardappeltjes uit de oven.

Koken en Kitch op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.