Courgetteburgers

... met een slaatje,
ideaal om mee te nemen als lunch!
Wat heb je nodig?
Burger:
1 courgette ( of 1/2 groene en 1/2 gele courgette)
1 ei
50 g amandelpoeder
2 cm verse gember
1 lente-ui
olijfolie
zwarte peper

Slaatje:
1/2 venkel
een handvol rucola
olijfolie
peper&zout
verse kruiden: enkele blaadjes basilicum, bieslook, peterselie....

Aan de slag!
Rasp de courgette, voeg er een beetje zout aan toe en laat 10 min rusten om het vocht eruit te trekken.
Je kan het ook de dag voordien doen, in een neteldoek in de koelkast zetten en uitknijpen als je het nodig hebt. Rasp de gember fijn en snijd de lente-ui fijn. 
Knijp het vocht uit de courgetten en meng met het ei, amandelpoeder en de gember en peper naar smaak. Meng goed.
Deze brij kan je bakken in de pan op een matig vuur in olijfolie gedurende 3 min aan iedere kant.
Maak ondertussen de salade:
Snijd met de mandoline dunne plakjes met de venkel. Meng deze met rucola en de verse kruiden.
Voeg wat olijfolie toe voor koude salade en kruid met peper en zout naar smaak.
Serveer de burgers op een bordje met de verse salade met extra versnipperde lente-ui en venkelgroen.

Tip!
Lekker met ovengebakken krielaardappeltjes!

Koken en Kitch op facebook

Naar een recept van Pascale Naessens

Reacties