Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 29 juni 2017

Scampi vadouvan met wortelslierten šŸ¤

... verrassend lekker!

Wat heb je nodig voor 2?
4 dikke wortelen, in sliertjes gesneden
1 sjalot, fijn gesneden
2 el olijfolie 
Peper & zout
Eventueel rozemarijn
14 scampi
2 el olijfolie
vadouvan
Een snuif zout
Een stevige scheut kokosroom 
2 lenteuitjes, fijn gesneden
1 sl geroosterde amandelschijfjes

Aan de slag!
De wortelslierten licht stocven in olijfolie met sjalot, peper & zout en eventueel andere kruiden.
De scampi bakken in olijfolie met vandouvan en snuif zout, zeker niet te lang!
Blus even af met de kokosroom, zo krijg je een mooi geel sausje van de curry.
Serveer de scampi op de worteltjes en werk af met de amandelschijfjes en de fijngesneden pijpajuin.

Tip!
Je kan ook kerriepoeder en/of paprikapoeder gebruiken als je geen vadouvan bij de hand hebt. Geroosterde pijnboompitten kunnen ook ipv amandelschijfjes.

Receptje van Bea Machiels

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.