Kip à l'orange met Marokkaanse toets

... heerlijk gewoon!





Nodig voor 4:
8 kippenbovenbouten
1 ui
2 teentjes knoflook
1tl gedroogde chilipeper
4el plantaardige olie
2el ras el hanout
2 bio sinaasappels
2 el sojasaus
peper&zout
verse koriander


Aan de slag!
Maak een marinade door in een blender je ui, knoflook, chilipeper, olie, ras-el-hanout en sojasaus tot een pasta te mixen. Voeg de fijngesneden rasp van 1 sinaasappel en het sap van 2 sinaasappels toe en kruid bij met de peper en wat zout (er zit al sojasaus in dus let op!)
Smeer de kippenbouten goed in met deze specerijenmengeling en laat ze voor minstens 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een braadpan op het vuur en bak er je kip in totdat deze een mooi goudbruin kleurtje heeft. Doe de stukken kip in een vuurvaste schotel en braad ze nog 20 min verder in de oven met verse sinaasappelschijfjes erop en de marinade erbij.

Tip!
Strooi er de fijngehakte koriander over en serveer met een knapperige witloofsalade.

Koken en Kitch op facebook
naar Inspiratie van Ine Jacobs‎

Reacties