Spaanse tapas balletjes

... deze tapas gehaktballetjes in een traditionele tomatensaus 
worden ook wel 'albondigas' genoemd!
Nodig voor de balletjes:
500 g gehakt (runds/varkens)
1 rode paprika
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 snuifje nootmuskaat
1 snuifje kaneelpoeder
1 ei
3 eetl bloem
Nodig voor de saus:
1 sjalotje, gesnipperd
een scheutje rode wijn
100 g tomatenblokjes
zout & peper
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 tl maizena

Aan de slag!
Doe het gehakt samen met defijngesnede paprika, knoflook, specerijen, ei en paneermeel in een kom en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van en haal ze door de bloem. 
Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in ca 10 min bruin. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.
Verhit voor de saus een eetl olijfolie in een andere pan en fruit de sjalot glazig.
Voeg de knoflook toe en bak even mee. Blus af met een scheutje wijn. Voeg de
tomatenblokjes toe en roer goed door. Zet het vuur hoog en breng de saus aan de kook.
Meng de maizena met een paar druppels water en roer tot een glad mengsel. Giet dit bij de saus en laat de saus een paar minuten pruttelen en binden. Breng de saus op smaak met
peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe roer even door. 
Serveer ze warm in een leuk schaaltje.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties