Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 8 maart 2017

Gelakte kip met boontjes

Die kip is zo lekker en de knoflook smelt als zachte boter in de mond!
Ingrediënten:
2 kipfilets
300 g boontjes
4 knoflookteentjes
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels sojasaus (milde)

Bereiding:
Kook de boontjes samen met de knoflookteentjes (in hun geheel) in water met een beetje zout, peper en een scheut olijfolie tot ze gaar zijn.
Snijd intussen de kip in reepjes. Giet de sojasaus, de balsamicoazijn en een eetlepel olijfolie in een pan. Bak de kippenreepjes hierin tot al het vocht is opgenomen, blijf constant roeren, zeker op het laatste moment. Serveer de kip met de boontjes.
Dit gerecht is zowel koud als warm heel lekker.

Tip: knoflook
Gekookte knoflook is lang niet zo sterk en kun je zo in zijn geheel opeten. Het is bijzonder lekker, het smelt als zachte boter in de mond en is heel gezond.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.