Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 21 maart 2017

Courgette Caprese

... een gezond gerechtje 
van gevulde courgette met mozzarella en tomaat

Nodig?
2 courgettes
3 bollen mozzarella
2 tomaten
8 partjes halfgedroogde tomaatjes
1 handje pijnboompitten
blaadjes verse basilicum
peper & zout
olijfolie

Aan de slag!
Verwarm de oven op 180°C
Halveer de courgette in de lengte en schraap wat van het vruchtvlees er uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 25 min in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes. Haal de courgettes uit de oven en beleg ze eerst met de stukjes gedroogde tomaatjes, dan met plakken tomaat, mozzarella, basilicum. Bestrooi met de bruchettakruiden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
Ze zijn warm het lekkerste maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.