Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 21 maart 2017

Artisanaal SPELTHAVER broodje

... eenvoudig, maar oh zo lekker!!
Wat heb je nodig?
100 g havermeel
20 g verse gist (een half blokje)
220 ml lauwwarm water
200 g speltmeel
100 g speltbloem + een beetje extra
een eierdooier (optioneel)
een snuifje zout
olie om in te vetten

Aan de slag!
Los de gist op in 50 ml water. Doe al het meel en 170 ml water erbij in de mengkom van de keukenrobot en laat goed doorneden.
Voeg de rest van het water en het zout toe en kneed tot het deeg een bal vormt die niet plakt en niet te droog is. Als het deeg plakt, voeg dan nog wat havermeel toe.
Laat het deeg 30 min rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Kneed het deeg nog een keer kort, vorm er een broodje mee, leg op een ingevette bakplaat.
Bestuif het met wat extra bloem en laat het deeg 45 min rijzen.
Verwarm de oven ondertussen tot 180°C.
Zet het broodje in de oven samen met een vuurvast potje met water en bak het broodje in circa 30 min op 175°C mooi bruin en gaar.
Een stevig, lekker broodje!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.