Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 13 februari 2017

Tapa van Oosterse balletjes

...balletjes van runds-en varkensgehakt met curry en zoetzure saus.
... deze Oosterse balletjes zijn heerlijk !
Nodig voor +/- 25 balletjes?
500 g runds-varkensgehakt
1 ei
1 el currypasta
3 el olijfolie
6 el havermoutvlokken
zout op smaak
10 el Chinese zoutzure saus en/of mostard, naar smaak!

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op180°C
Doe het gehakt, het ei, de curry pasta, de havermoutvlokken en het zout op smaak in een diepe schaal.
Mix alles goed met de handen tot een smeuïge massa.
Maak je handen nat met koud water en vorm balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee.
Bedekt een ovenschaal met ovenpapier, leg de balletjes erop en laat ze goudbruin worden in de oven gedurende 30-35 min (iedere oven is anders!)
Doe de oosterse balletjes in een mooie schaal en serveer ze met een kommetje Chinese zoetzure saus en/of mostard.

Tips!
Om als tapa te dresseren, doe een theelepel zoetzure saus in een schaaltje, prik 2 balletjes op een bamboustokje en leg ze op de saus.
De pittige smaak van de balletjes past perfect met de zoetzure saus.
Als jij deze balletjes voor de kinderen klaarmaakt, kies een “mild” curry pasta om te vermijden dat ze te pikant zijn.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.