Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 26 februari 2017

Bloemkool Speciaal

... het perfecte wintergerecht!
Je hebt nodig:
1 bloemkool, schoongemaakt
700 g gehakt, gemengd runds-varkens
300 g paprika in blokjes (rood/geel/groen)
10 g peterselie, fijngemaakt
1 ui, fijngehakt
1 el mosterd
2 eieren                                                              
1 tl karwijzaad, geplet
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
zout & peper
200 g bacon

Zo werk het:

Eerst snijd je een kruis in de steel aan de onderkant van de bloemkool.
Dan stoom je de volledige bloemkool in 10 min bijtgaar. Daarna laten afkoelen.
Ondertussen doe je het gehakt met alle andere ingrediënten (behalve de bacon) in een grote kom. Meng alles goed door elkaar met je handen.
Leg de afgekoelde bloemkool in een ovenschaal en verdeel er de gehaktmix overheen.
Druk alles goed aan totdat de hele krop bloemkool volledig met een laag gehakt is bedekt.
Nu bedek je de krop verder door er de plakjes bacon strook voor strook overheen te leggen
Ook hier hoort er geen stukje onbedekt te worden gelaten.
Dan schuif je het geheel in de voorverwarmde oven ± 1 uur op 180°C.
Als de bacon knapperig glanst, is hij klaar!
Nu hoef je alleen nog dit taartje aan te snijden... en direct warm te serveren.
Smakelijk!

Tip!
Je kan dit gerechtje met aardappetjes en een sausje serveren.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.