Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 1 februari 2017

Amandelcake

... genieten maar !šŸ˜œ
Nodig?
1 geraspte appel
100 g amandelmeel
70 g speltmeel
1 zakje bakpoeder
3 eieren (eiwit apart)
1 potje griekse yoghurt (170g)
200 g kokosbloesemsuiker
100 g kokosolie
een snuifje zout
amandelschilfers

Bereiding:
Warm je oven voor op 175°C
Klop de eiwitten op in een in een aparte kom met een snuifje zout.
In de keukenrobot meng je de eieren en de suiker
en voeg de verwarmde kokosolie bij. Als dit goed gemengd is kan je de yoghurt toevoegen en even laten doorroeren.
Voeg dan het meel, gemengd met de bakpoeder toe. Laat dit even doorroeren in de keukenrobot en voeg dan de geraspte appel toe. Ook nu even laten mengen. Spatel er dan voorzichtig het opgeklopt eiwit onder. Smeer je bakvorm in met vetstof en bestrooi met bloem alvorens je het deeg erin giet. Bestrooi met de amandelschilfers.
Bak je cake 50 min op 170 °C (Let erop... iedere oven is anders!)
Haal de cake uit de oven en laat even koelen voor je hem uit de vorm haalt.
Bestrooi eventueel met bloemsuiker.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Genieten maaršŸ˜œšŸ˜œ

Met dank aan Heidi Slenders

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.