Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 14 februari 2017

Aardappeltortilla met chorizo

... zowel warm als koud lekker!
Nodig?
1 ui
80 g chorizo
1 teentje knoflook
450 g aardappelschijfjes (voorgegaard)
100 g erwtjes (diepvries)
5 eieren
peper & zout
Olie, om te bakken en in te smeren

Aan de slag!
Verwarm de oven op 200 °C. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Snipper de ui
en knoflook en snijd de chorizo in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en
knoflook 2 minuutjes aan.
Voeg ook de chorizo toe en bak 2 minuutjes mee. Schep de aardappelschijfjes door de ui
en chorizo en bak kort mee. Voeg ook de (bevroren) erwtjes toe en schep nogmaals om.
Schep alles uit de pan in een ovenschaal en klop de eieren los in een kom met een snufje
peper en zout.
Giet het eimengsel over de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven tot de eieren
helemaal gestold zijn. Snijd daarna in blokjes en serveer in mooie porties!

Tip!
Zowel warm als koud lekker.

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.