Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 25 januari 2017

Pikante currysoep met kip en groenten

... een verwarmende en versterkende maaltijdsoep
Nodig voor 2:
400 g kipfilet
2 stengels groene selder
2 wortelen
1 preistengel
4 shiitakes of 8 bruine champignons
4 knoflookteentjes
1 el kurkuma
rode currypasta

Aan de slag!
Snijd de selder, de wortelen en de prei in ringen. Pers de knoflook en snijd de kipfilets in reepjes.


Zet een diepe pot op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Voeg meteen de groenten toe en de knoflook. Roerbak even...

Meng drie eetlepels rode currypasta met wat water en giet bij de groenten. Voeg ook de kippenreepjes en de kurkuma toe. Kruid met flink wat zwarte peper. Voeg water toe tot alles net onderstaat. Zet het deksel op de pot en laat zacht 20 tot 30 minuten koken.

Snijd de champignons in plakjes en laat ze pas de laatste 5 minuten meekoken.
Serveer de soep in diepe kommetjes.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Tony

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.