Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 9 januari 2017

Appel-amandelcake 😋

... gewoon heerlijk!
Nodig:
3 eieren 
150 g kokosbloesemsuiker 
150 g gesmolten boter (liefst goede boter, andere plantaardige boter kan zeker ook!)
150 g speltbloem met 1 kl bakpoeder
100 g amandelmeel
2 el amandelmelk
2 appels in schijfjes 
kaneel naar smaak
amandelschilfers, een handvol

Aan de slag!
De oven voorverwarmen op 160°C.
De eieren loskloppen met de kokosbloesemsuiker, de gesmolten boter toevoegen en even verder laten kloppen. De bloem, het amandelmeel en de amandelmelk bijvoegen (eventueel een snuifje kaneel)
en verder goed opkloppen.
Het deeg in een ingeboterde springvorm gieten, de appelschijfjes dakpansgewijs er opleggen, wat kaneel en nog wat amandelschilfers in midden erover strooien.
Dan 1 uur op 150 °C in midden van de oven laten bakken. Eventueel even prikken met een priem om te controleren of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen vooraleer je deze uit de vorm haalt.
Laat hem verder afkoelen en werk dan eventueel af met poedersuiker.
Smakelijk!

Met dank aan Regine Corswarem‎

Tip!
Amandelmeel kan je supergemakkelijk zelf maken in de blender!
Ook zelfgemalen kaneelstokjes, om te strooien over je cake, ruiken heerlijk!!! 😋
Iedere oven anders, dus probeer hiermee rekening te houden met de temperaturen bij het bakken!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.