Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 11 december 2016

Zo mislukt zelfgemaakte mayonaise nooit meer!



Aan de slag!
Ingrediënten (voor +- 250 ml mayonaise)
2 eidooiers
1 tl azijn of citroensap
1 tl mosterd
200 ml arachideolie of olijfolie, hazelnotenolie, of olie die je zelf lekker vindt.

Aan de slag!
Klop de eidooiers los met een garde. Voeg de azijn en de mosterd (neem de eierdooiers en meng deze eerst met een goede koffielepel mosterd. Dit is heel belangrijk want de mosterd zal ervoor zorgen dat de mayonaise goed pakt of bindt... meng goed.
Giet er beetje bij beetje de arachideolie of andere olie bij. Klop ondertussen goed door en zorg dat de eidooiers de olie telkens volledig hebben opgenomen vooraleer je extra olie toevoegt. Klopt tot je een smeuïge dikke mayonaise krijgt.
Breng op smaak met peper en zout.  

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Geschifte mayonaise kan je nog redden en hoef je niet weg te gooien. Neem een schone kom en doe hierin een klein beetje olie en wat ijskoud water. Klop goed los. Voeg hier druppelsgewijs de geschifte mayonaise aan toe en het zal opnieuw binden.
Gebruik een neutrale olie zoals arachideolie .

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.