Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 24 december 2016

Kalfslapje met gebakken venkel en witloof

... gewoon heerlijk!!

Nodig voor 2:
4 stronkjes grondwitloof
1 venkel
2 kalfslapjes 
olijfolie met een steekje boter
peper&zout
om te blussen een straaltje ..... balsamicoazijn
een spuitje agavesiroop

Aan de slag:
Maak je groentjes schoon: ontdoe de witloof van het bittere ondereinde en verwijder eventueel ongewenste buitenblaadjes. Maak je venkel ook klaar: snijd het ondereinde eraf en ander ongewenste stukjes en snijd deze in kwarten;
Stoom de groentjes gedurende 10 min. Bak ze dan even aan in een pan met olijfolie en boter en kruid goed met peper, zout en eventueel andere gewenste kruiden. Zorg voor een mooi goudbruin kleurtje... en blus even af met de azijn en de agavesiroop en laat nog heel even inkoken.
Bak ondertussen je kalfslapjes gekruid heel kort aan in olijfolie met een steekje boter, zeker niet te lang want deze zijn meestal vrij dun.
Serveer je bordje!

Tip!
Eventueel superlekker met krielaardappeltjes uit de oven!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.