Feestelijke Tiramisutaart 🎂🌲

... voor een krokant extraatje
 bestrooit u elke laag koekjes en ook de buitenkant van de taart, met fijngehakte, gekarameliseerde nootjes!


Wat heb je nodig?
200 g speculaasjes
70 g boter
175 g lange vingers
20 cl koude koffie
500 g mascarpone
4 eieren (2 hele ei + 2 eidooiers)
150 g suiker
3 blaadjes gelatine van 2g
10 cl zure room
cacaopoeder

Aan de slag!
Hak de speculaas grof en mix ze fijn.
Smelt de boter en meng ze met de speculaaskruimels.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (diameter van +/- 20 cm).
Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker en roer er dan de mascarpone door.
Laat de blaadjes gelatine 5 min weken in een kom koud water.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Verwarm de crème fraîche en voeg de gelatine toe. Meng alles onder elkaar.
Bestrijk de speculaasbodem met een laag mascarponemengsel.
Doop de helft van de lange vingers in de koffie en schik ze over de mascarpone. Lepel er een laag mascarpone over en herhaal voor een tweede laag koekjes en mascarpone.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast, best een nacht.
Maak voor het serveren de springvorm los en bestrooi de taart met cacaopoeder door middel van een leuk sjabloon.

Tip: Voor een krokant extraatje bestrooit u elke laag koekjes en ook de buitenkant van de taart, met fijngehakte, gekarameliseerde nootjes.

Koken en Kitch op facebook       

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek           

Reacties