Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 23 december 2016

Feestelijke Tiramisutaart 🎂🌲

... voor een krokant extraatje
 bestrooit u elke laag koekjes en ook de buitenkant van de taart, met fijngehakte, gekarameliseerde nootjes!


Ingrediënten
200 g speculaasjes
70 g boter
175 g lange vingers
20 cl koude koffie
500 g galbani Mascarpone
4 eieren (2 hele ei + 2 eidooiers)
150 g suiker
3 blaadjes gelatine van 2g
10 cl zure room
cacaopoeder

Voorbereiding
Hak de speculaas grof en mix ze fijn.
Smelt de boter en meng ze met de speculaaskruimels.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (diameter van +/- 20 cm).
Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker en roer er dan de mascarpone van Galbani door. Laat de blaadjes gelatine 5 min. weken in een kom koud water.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Verwarm de crème fraîche en voeg de gelatine toe. Meng alles onder elkaar.
Bestrijk de speculaasbodem met een laag mascarponemengsel.
Doop de helft van de lange vingers in de koffie en schik ze over de mascarpone. Lepel er een laag mascarpone over en herhaal voor een tweede laag koekjes en mascarpone.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast, best een nacht.
Maak voor het serveren de springvorm los en bestrooi de taart met cacaopoeder door middel van een leuk sjabloon.

Tip: Voor een krokant extraatje bestrooit u elke laag koekjes en ook de buitenkant van de taart, met fijngehakte, gekarameliseerde nootjes.



Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek


Koken en Kitch op facebook                      

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.