Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 19 november 2016

Witloof uit de oven met appeltjes, brie en tijm

... heerlijk!

Wat heb je nodig?
4 stronken witloof
200 gr brie
2 kleine appels
tijm
peper & zout
gehakte walnoten
kokosolie

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C Haal de harde kern onderaan uit de stronken witloof en snijd deze klein. Bak hem kort aan in de pan met kokosolie, gekruid met peper en zout, totdat het grootste deel van het vocht eruit is en leg vervolgens op de bodem van de ovenschaal.
Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in dunne schijfjes. De schil laat je er nog aan. Leg ze dan dakpansgewijs over je witloof heen. Strooi er flink wat tijm over.
Snijd tenslotte je brie in lange smalle plakjes en leg ze als toplaag bovenop de appelschijfjes.
Strooi er tenslotte nog je gehakte walnoten over.
Plaats de schotel in de oven gedurende 30 min, de laatste 5 minuten kan je eventueel de grill aanzetten zodat je brie mooi goudbruin kleurt. Lekker!

Naar een recept van Cuisine-à-vous.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.