Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 3 november 2016

Savooikool met een hartig kruidenkorstje

... verrassend lekker met de kruidenkorst, heerlijk!
Wat heb je nodig?
1/2 kleine savooikool
2 tomaten
een handvol geroosterde hazelnoten
200 g verse platte peterselie (of 2 el gedroogde)
200 g geraspte kaas
2 teentjes knoflook
7 el sojasaus
150 g room
olijfolie

Aan de slag!
Snijd de helft van de savooikool overlangs in 4 kwarten, zorg dat de bladeren mooi blijven zitten aan de stam. Leg ze in een kookpot in 2 ml water, een flinke scheut olijfolie, gekruid met peper en zout.
Kook de kool ongeveer 5 min, haal ze uit de kookpot en lat even uitlekken op een handdoek.
Meng ondertussen de room met de sojasaus, leg de stukken kool in een ovenschaal en overgiet met het roommengsel. Snijd de tomaten in stukken en verdeel ze tussen de kool.
Hak de noten en de peterselie grof en versnipper de look. 
Doe de geraspte kaas in een grotere kom en doe hierbij de gehakte noten, peterselie en look. Meng het geheel met een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel deze mengeling in een dikke laag over de savooi met tomaten.
Klaar voor de oven!
Zet de schotel gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 108°C.

Tip!
Zeer lekker met een stukje schelvishaasje!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Naar inspiratie van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.