Kipgehaktballetjes in bouillon

... heerlijke kipgehaktballetjes met een oosterse smaak!
Wat heb je nodig?
500 g kippengehakt
3 puntpaprika's
4 lente-uitjes
4 el sojasaus
600 ml water
200 ml groentenbouillon
2 dikke teentjes knoflook
4 cm verse gember
verse koriander (of peterselie)
peper & zout

Aan de slag!
Versnipper de look, de gember en snijd de koeriander/peterselie fijn. Meng alles onder het gehakt en meng alles met flink wat peper en zout. Rol balletjes van het gehakt.
Snijd de puntpapdrika's in fijn ringen en stoof ze beetgaar in olijfolie. Voeg het water toe, de sojasaus en de groentenbouillon. Breng het gehaal aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nu rustig koken tot de balletjes gaar zijn... als ze komen bovendrijven!
Snijd ondertussen 2 lente-uien in fijne ringen en voeg ze ook toe aan de bouillon.
Laat even rusten vooraleer je opdient, Snijd de andere 2 lente-uitjes diagonaal door en strooi over je bordje.
Smakelijk!!

Tip!
Voor de liefhebbers lekker met een sneetje volgranen of speltbrood!

Koken en Kitch op facebook

Reacties