Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 11 november 2016

Gebakken halloumi met groene asperges en kerstomaatjes

... lekker veggie!

Nodig voor 2
1 pakje halloumi
1 bos groene asperges
15 kleine trostomaatjes
gedroogde tijm
olijfolie
balsamicoazijn
peper & zout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C
Stoom de groene asperges, waarvan enkel het onderste harde gedeelte is afgesneden, gedurende 5 min en laat even afkoelen.
Leg de asperges samen met de trostomaatjes die je hebt gehalveerd, met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Kruid met tijm, een beetje zout en peper. Giet er een dunne straal olijfolie op. Let erop dat de tijm goed onder de olie zit. Zet deze schaal ongeveer 15 minuten in de oven.
Snijd de halloumi in dikke plakken (driehoekjes) en bak beide kanten kort in een pan met olijfolie.
Dresseer daarna het bord met een straaltje balsamico.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.