Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 12 november 2016

Appel met mozzarella in de oven

... met heerlijke gegrilde walnoten!
Wat heb je nodig?
2 grote appelen
8 grote, dunne plakken mozzarella (of 1 grote bol in 8 plakjes gesneden)
1 stevige handvol walnoten
olijfolie
balsamicoazijn
peper

Hoe maak je het?
Snijd een stukje van de onderkant van de appels af zodat ze beter rechtop blijven staan. Verwijder nu het klokhuis met een appelboor. Snijd dan de appels horizontaal in 5 gelijke plakken.
Bestrijk de plakken met olijfolie.
Kruid de mozzarella met wat zwarte peper. Leg nu op alle appelplakken wat mozzarella. Prik een satéprikker door de volledig appel en leg de appels in een ovenschaal. Overgiet ze met wat olijfolie en balsamicoazijn.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Leg de walnoten erbij en zet alles terug 10 minuten in de oven. De walnoten worden krokant en heerlijk vol van smaak!

Geniet ervan!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.