Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 25 oktober 2016

Pompoenpitten roosteren

... een lekkere snack!

Gooi jij bij het schoonmaken, net als heel veel andere mensen, 
de pompitten weg bij het schoonmaken?.. nooit meer doen!!

Wat heb je nodig?
Pitten uit een pompoen
1/2 theelepel korianderzaad
1 theelepel oregano
1/4 theelepel venkelzaad
Peper & zeezout uit de molen
een paar druppels olijfolie

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C of rooster de pompoenpitten in de pan.
Stamp de kruiden heel fijn in een vijzel.
Kook de pompoenpitten in ruim water met goede snuif zout 20 min. Dep daarna droog.
Leg de pompoenpitten vooraan op een met bakpapier bekleedde bakplaat of in een ovenschaal/braadslede en besprenkel met de olijfolie. Smeer deze in met de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de plaat voor ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven of rooster de pitten voor een paar minuten op middelgroot vuur totdat deze knapperig en goudbruin zijn.

Let op! Geen enkele oven is hetzelfde. Het veiligst is om na 25 á 30 minuten de oven even open te doen en te kijken hoe het met de pompoenpitten gaat. Schep deze eventueel een keer om en plaats terug als de pitten nog niet klaar zijn.  Pas op dat de pitten niet verbranden.

Geniet van je zelf gegrilde pitten!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.