Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 29 oktober 2016

Pompoen snijden

.... kooktips!

Als je een flespompoen koopt, heb je deze tip niet nodig want dat lukt vanzelf...
Maar je hebt ook hardere krengen waarbij het zweet al in je handen komt te staan als je moet beginnen snijden... 

Tips!!
*Een vochtige keukenhanddoek onder je snijplank en de pompoen leggen zodat je meer grip hebt!

*Als je de pompoen met schil even verwarmt in de microgolfoven, gaat het snijden en eventueel schillen veel eenvoudiger! (prik enkele diepe gaten in de pompen zodat hij niet gaat ploffen!) 
Afhankelijk van de grootte 2 à 4 minuten... tussendoor even voelen en de pompoen omkeren...  zeker het proberen waard!

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.