Chocolade taart met Oreo en Ganache πŸ˜‹

... een heerlijke zoete zonde!

Wat je nodig hebt:
Voor de bisquit:
een ronde springvorm met uitneembare bodem (Ø 24 cm)
5 eieren
150 g suiker
130 g zelfrijzende bloem
20 g cacaopoeder of 200 g chocolade gesmolten

Ganache
2 dl room
400 g fondantchocolade
100 g boter

Afwerking
Oreo koekjes
Chocoladeschilfers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de eieren en de suiker samen in een pannetje en klop ze warm op een zacht vuurtje. Giet het mengsel in een andere kom en klop het nu koud met de mixer tot een stevig mengsel. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak  ± 30 min in de voorverwarmde oven. Controleer even de gaarheid met een satΓ©stokje.
Kleeft er geen deeg aan het stokje, dan is het gaar.
Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen.

Dan maak je de ganache:
Kook de room op, neem van het vuur en voeg de chocolade eraan toe en dan de boter en meng goed. 
Laat even afkoelen.

Snijd de biscuit open en bestrijk beide helften aan de binnenkant met ganache (je kan de helft van de gemaakte hoeveelheid gebruiken). Strooi dan geplette Oreo koekjes erover, leg de helften terug dicht en druk goed aan. Zet de taart op een rooster.

Giet de andere helft van de ganache bovenop de taart (eventueel terug een beetje terug opwarmen au bain marie) en strijk uit. 
Tril met het rooster zodat de chocolade er mooi afloopt.
Bedek de rand van de taart aan de onderkant met schaafsels chocolade. Dan kan je de bovenkant verder decoreren naar smaak met geplette Oreo koekjes.

Geniet ervan!

Koken en Kitch op facebook

Dank Ingrid Vandecaetsbeek

Reacties