Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 17 september 2016

Pittige kikkererwten

Geroosterde kikkererwten smaken heerlijk bij een vegetarische stoofpot. Serveer de erwten apart, zodat ze lekker knapperig blijven. Natuurlijk kun je ze ook als tussendoortje eten,
... een verslavend lekkere, gezonde snack!

Nodig?
200 g voorgekookte kikkererwten (een blikje)
1 el kokosolie
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl gedroogde tijm
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje fleur de sel

Hoe maak je het?
Spoel de kikkererwten grondig onder stromend water en laat uitlekken en daarna drogen op keukenpapier.
Smelt de kokosolie in een pannetje en laat deze even afkoelen. Voeg de paprikapoeder, zout, zwarte peper, cayennepeper en gedroogde tijm bij en roer. Doe de kikkererwten bij de kruidenolie en meng alles goed door.
Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat. Bak 15 min in een voorverwarmde oven van 200°C, roer even alles om en bak dan nog eens 10 à 15 min in de oven tot ze lekker knapperig en goudbruin zijn. 
Afhankelijk van de oven kan het zijn dat de kikkererwten wat langer in de oven moeten. 
Smakelijk!

Tip!
Je kan ook afkruiden met olijfolie, ras el hanout en zout...  dan 15 min in de airfryer, ook lekker!!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.