Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 9 september 2016

Ontbijtmuffins

... met havermout en banaan
Dit heb je nodig:
125 g havermout
1 rijpe banaan
2 eieren
150 ml amandelmelk
2 tl bakpoeder
25 g amandelnoten (of andere)
25 g pecannoten
30 g cacaonibs
2 kl cacaopoeder
1 snuifje zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de bananen met de eieren, melk, havermout, bakpoeder, cacaopoeder en een snuif zout in de keukenrobot. Hak de noten grof en spatel samen met de cacaonibs het geheel zachtjes door.
Leg 8 muffinpapiertjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 min af. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt nadat je deze in de muffin gestoken hebt.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Tip!
Als je ze zoeter wil, kan je kokosbloesemsuiker of agavesiroop aan het beslag toevoegen.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.