Knapperige zadencrackers

... boordevol zaden en pitten!

Nodig voor 10 à 14 crackers:
125 g gebroken lijnzaad
25 g sesamzaad
50 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
180 ml water
1 tl zout

Bereiding:
Meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Na het half uur hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag. Verdeel het beslag over de bakplaat, spreid dit zo uit zodat er een rechthoeken plaat ontstaat. Leg hierover nog een vel bakpapier en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 30 min in de oven. Snijd of breek de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Als je crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.


... met brie, chiazaad en kerstomaatjes
Tips!
*Je kan insnijdingen maken voor je het in de oven steekt, dan kan je het daar makkelijk breken.
*Je kan ze het best in een luchtdichte trommel bewaren. Zo blijven ze het knapperigst. Al zijn ze het aller knapperigst als ze net uit de oven komen!
*Lekker bij een kaasschotel!


Koken en Kitch op facebook                                        

Reacties