Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 27 september 2016

Gehaktballen met tomaten en olijven

... heerlijk voor groot en klein!

Wat heb je nodig?
100 g olijven, ontpit
400 g gehakt
4 tomaten
20 g bieslook
20 g bladpeterselie
4 takjes rozemarijn
2 el zachte mosterd 
1 limoen
peper&zout

Aan de slag!
Ontvel de tomatenen leg ze met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal. 
Maak een snede van 1 cm bovenaan de tomaten en stop er een takje rozemarijn in. 
Versnipper de bieslook, de peterselie en de hak de olijven. Meng alles onder het gehakt samen met de mosterd. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten. 
Snijd de limoen in partjes en leg ze tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout. 
Zet ± 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over.

Laat het smaken!

Koken en Kitch op facebook  

Naar inspiratie uit 'Puur Pascale' 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.