Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 7 augustus 2016

Smeuïge cake van blauwe bessen

... overheerlijk!


Wat heb je nodig?
50 g soya boter bakken en braden
200 g blauwe bessen
100 g amandelmeel
30 g kokosbloesemsuiker
100 g yoghurt (of kokosmelk)
2 eieren

Aan de slag!
Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter.
Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet
20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Serveer op een bordje met een handvol verse bessen.
Smakelijk!

Tip!
Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.
De kokosbloesemsuiker kan je ook vervangen door ruwe rietsuiker.

Koken en Kitch op Facebook

Inspiratie Pascal Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.