Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 2 juli 2016

Tagliatelle met zalm

... met sausje van prei
Nodig voor 4 personen:
4 moten zalm van ± 100g
peper & zout van de molen
olijfolie en een steekje boter
1 el citroensap
400 g tagliatelle
1 sjalot
2 tenen look
2 stronkjes prei, enkel lichtgekleurd en wit gedeelte
150 g kruidenroomkaas
200 ml sojaroom (light)
1 blad laurier
1 takje afgerispte tijm
1/2 sl droge groentenbouillon
een scheut witte wijn

Aan de slag:
Snipper de sjalot en de look fijn en snijd de prei brunoise. Stoof eerst de sjalot en de look, later ook de prei, aan in de olijfolie en boter. Blus het geheel met de witte wijn en voeg er dan de roomkaas, sojaroom en droge groentebouillon aan toe, samen met de laurier en de afgeripte tijm. Laat het geheel even sudderen.
Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar, vang een beetje kookvocht op bij het afgieten van de pasta.
Voeg, indien nodig, nog wat kookvocht van je pasta bij de saus en kruid deze af met peper en zout.
Denk eraan dat je zalm ook gekruid zal zijn, dus let op met zout!
Wrijf de 4 stukken zalm in met zout en peper. Verwarm de olijfolie met een steekje boter in een pan en leg de stukken zalm erin. Bak de zalm kort aan langs beide kanten en giet er wat citroensap bij en stoof de zalm nog even verder, zeker niet te lang, de zalm mag zeker niet te gaar worden!
Dresseer de pasta om je bord, schep er de saus over en leg het stukje zalm erop.
Een takje tijm of waterkers maakt het geheel af,  zeker met gehakte peterselie bestrooid!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.