Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 10 juli 2016

Kaastaart met bosvruchten

... een heerlijk dessert!

Ingrediënten:
25 g bruine suiker
50 g boter
100 g petit beurre koekjes of andere

Vulling:
2 eieren
75 g suiker
2 gelatineblaadjes
350 g platte kaas
1 dl room
citroensap
50 g braambes
50 g framboos
50 g bosbes
50 g aalbes

Bereiding:
Deeg: Smelt de boter. Verkruimel de petit beurre-koekjes in de blender samen met de bruine suiker. Voeg er de boter aan toe. Bedek een springvorm met het deeg.
Vulling: Klop de eidooiers met de suiker wit en luchtig. Week de gelatine in koud water. Smelt de gelatine daarna in 2 eetlepels warm water. Meng de opgeloste gelatine met het eidooiermengsel. Spatel er voorzichtig de platte kaas onder. Klop de eiwitten stijf en spatel die er ook voorzichtig onder. Klop de room half op en spatel die er ook voorzichtig onder. Giet het mengsel in de taartvorm en laat de kaastaart 2 uur opstijven in de koelkast. Versier met rode vruchten.
Een luchtig dessert!

Koken en Kitch  op facebook

met dank Ingrid Vandecaetsbeek


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.