Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 31 juli 2016

Havermoutpannenkoek met kokosmelk

.... met bosbessen en agavesiroop

Wat heb je nodig?
35 g havermout
140 g magere kokosmelk
1 kl agavesiroop
100 g bosbessen
1 tl amandelschilfers
kokosolie

Hoe?
In microgolf 750W >1 min
(of de avond voordien in de koelkast laten zwellen)

's Morgens:
In de pan op 'een laag vuur' :
een beetje vet, kokosolie is supergezond!
12 min aan ene kant laten bakken op een zacht vuurtje, dus een beetje geduld :-)
en dan 5 min aan de andere kant.
Ondertussen maak je een siroopje met de bosbessen en agavesiroop, houd er enkele over om te garneren. Plet hiervoor de bessen, verwarm ze even en roer. Voeg er dan een beetje agavesidroop bij, roer en laat even indikken. Dit mag even afkoelen.
Dresseer je havermoutpannenkoek met de siroop, 1 tl amandelschilfers, de overgebleven bosbessen en een blaadje munt.
Dit is een heerlijk, supergezond, vullend ontbijt... smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.