Muffins met rabarber

... echt onweerstaanbaar!



Ingrediënten voor 12 muffins:
250 g rabarber
1 onbehandelde sinaasappel
1 ei
200 ml karnemelk
125 g rietsuiker
1 el vanillesuiker
250 g bloem (spelt)
1 kl bakpoeder
75 ml cocosolie
een snuif zoutzout
enkele blaadjes munt

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg papieren cakevormpjes in een cupcakeblik.
Maak de rabarber schoon en snijd in kleine blokjes. Spoel de sinaasappel met heet water.
Rasp de schil en pers de vrucht uit.
Meng het bakpoeder met de bloem. Meng het ei met het sinaasappelsap, de zeste, olie, suiker, vanillesuiker, karnemelk en een snuifje zout.
Roer het eimengsel geleidelijk door de bloem. Schep er de stukjes rabarber door en doe het beslag in de vormpjes. Leg enkele rabarberstukjes op iedere cupcake.
Zet 25 min in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Decoreer met een blaadje munt.
Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties