Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 5 juni 2016

Sangria een beetje anders!

... witte sangria, een topper!
een beetje zoet maar ook verfrissend!
Nodig:
1 sinaasappel
1 kop frambozen, gehalveerd
1 peer, geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes
125 ml droge sherry
125 ml whisky
125 ml vers citroensap
125 ml triple sec
2 el suiker
1 blik lychees op siroop (500g)
2 flessen droge Riesling, gekoeld
ijs

Aan de slag!
Met een mes, schil de sinaasappel, verwijder de schil samen met het witte bittere gedeelte. 
Snijd nu tussen de membranen om elk partje vrij te snijden. Knijp het sap van de membranen er volledig uit! Voeg de framboos, peer, sake, whisky, citroensap, triple sec, suiker en stroop met lychees. 
Koel minstens gedurende 1 uur.
Voeg de Riesling samen  met het sap en resterend fruit om op te dienen met ijs.

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.