Mousse van rode paprika en tomaat met mozarella

... een heerlijk voorafje!
Nodig:
1 sjalot
1 rode paprika
1 tomaat
peper & zout
1 tl verse oregano
1 blaadje gelatine
1/2 bolletje mozzarella
verse basilicum
olijfolie

Aan de slag!
Snipper de sjalot fijn en stoof aan in een weinig olijfolie. Pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de paprika en snijd ook deze in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes en paprika bij de sjalot. Stoof ze even mee en kruid met peper, zout en oregano naar smaak.
Week het blaadje gelatine in koud water. Pureer het tomaat-paprikamengsel en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Schep dan over in kleine glaasjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Snijd de mozarella in blokjes en marineer ze een paar uur in wat olijfolie met peper en zout en een paar fijngesnipperde basilicumblaadjes.
Verdeel ze net voor het serveren over de mousse.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties