Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 december 2016

Mousse van rode paprika en tomaat met mozarella

... een heerlijk voorafje!
Nodig:
1 sjalot
1 rode paprika
1 tomaat
peper & zout
1 tl verse oregano
1 blaadje gelatine
1/2 bolletje mozzarella
verse basilicum
olijfolie

Aan de slag!
Snipper de sjalot fijn en stoof aan in een weinig olijfolie. Pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de paprika en snijd ook deze in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes en paprika bij de sjalot. Stoof ze even mee en kruid met peper, zout en oregano naar smaak.
Week het blaadje gelatine in koud water. Pureer het tomaat-paprikamengsel en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Schep dan over in kleine glaasjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Snijd de mozarella in blokjes en marineer ze een paar uur in wat olijfolie met peper en zout en een paar fijngesnipperde basilicumblaadjes.
Verdeel ze net voor het serveren over de mousse.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.