Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 7 mei 2016

Pasta met broccolipesto en sint jacobsvruchten

... met een heerlijke groene pesto met broccoli als hoofdingrediënt!
Nodig voor 2 personen:
150 g pasta naar keuze
1 kleine broccoli
1 teen look
1 handvol bladpeterselie
30 g pijnboompitten
1 handje grana padano, geraspt
8 el extra vierge oliijfolie
peper & zout

Aan de slag:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom 5 minuten, spoel dan meteen onder koud water.
Doe de broccoliroosjes in een keukenmachine en pers de teen knoflook erboven.
Voeg de bladpeterselie, pijnboompitten, klaasvlokken en de olijfolie toe.
Maal er een flinke snuif peper en zout boven en meng tot een smeuïge massa.
Verdeel de pesto over de pasta en meng het geheel.
Bak de sint jacobsvruchten aan in olijfolie met een steekje boter, kruid met peper en zout van de molen. Dresseer ze op de pasta met broccolipesto en werk af met geraspte grana padano, een klein broccoliroosje en peper van de molen.
Smakelijk!

Tip: In dit receptje werd 'Zero Noodles' gebruikt.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.