Paëlla

... lekker op een zwoele zomeravond!!

Ingrediënten
1 grote ui
3 tenen look
2 tomaten
olijfolie
4 kippenboutjes
4 kippenvleugels
peper&zout
4 plakjes chorizo
1 paprika
1 tl saffraandraadjes
1 mespunt chilipoeder
1 mespunt gerookt paprikapoeder
1½ l kippenbouillon
1 glas droge witte wijn
200 g paëlla rijst (arroz bomba)
½ bot peterselie
zeevruchten naar keuze: inktvis, gamba's, mosseltjes ...
150 g erwten (diepvries)

Aan de slag!
Pel de ui en de tenen look en snijd ze fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit olijfolie in het midden van de pan. Bak de bouten en vleugeltjes van de kip in de hete olie. Kruid met peper en zout. Kleur ze mooi aan.
Schuif ze aan de zijkant van de pan. Verlaag het vuur. Snijd de chorizo in blokjes. Bak ze aan in het midden van de pan. Voeg look en ajuin toe. Snijd de paprika in blokjes. Voeg toe in de pan.
Rooster de saffraandraadjes in alufolie in een andere pan, die je verhit zonder vetstof, ongeveer een halve min. Kruid het vlees met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.
Blus met kippenbouillon en wijn zodat alles mooi onder staat.
Voeg de rijst toe. Roer onder elkaar. Zet het vuur hoger. Laat ongeveer 10 min sudderen.
Roer af en toe onder elkaar. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Kruid de rijst met saffraan, wanneer het vocht bijna allemaal opgenomen is en zet het vuur zachter.
Voeg de erwten toe. Nu niet meer roeren en leg de mosselen, gamba’s en inktvisringen op de rijst.
Bedek met een vel aluminiumfolie. Laat nog een vijftal min pruttelen om de zeevruchten te laten garen. Strooi partjes citroen en de fijngehakte peterselie over de paëlla.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Brigitte

Reacties