Italiaanse witloofgratin

... een aanrader!

Nodig voor 4 personen:
4 witloofstronken
1 courgette
1 aubergine
1 dikke snede ham
1 klein blikje erwtjes
2 teentjes knoflook
20 cl sojaroom
100 g geraspte kaas (parmezaanse kaas, gruyère...)
3 el olijfolie
1 takje rozemarijn
1 el sesamzaadjes
peper & zout
droge groentebouillon

Aan de slag!
Was de aubergine en de courgette en snijd ze (ongeschild) in blokjes, alsook de ham.
Verhit 2 el olijfolie en laat de fijngesneden groenten hierin even aanbakken, samen met de geplette look, de uitgelekte erwtjes (vang het vocht op!), de rozemarijn en de ham.
Laat op laag vuur 5 min sudderen.
Was het witloof, snijd het overlangs in twee, haal het bittere hart weg.
Leg ze in de ingevette ovenschotel, giet de room vermengd, met het uitgelekt erwenvocht, erover.
Kruid met peper & zout en een snuif droge groentenbouillon,
Verdeel de gestoofde groentjes over de halve stronkjes en zet gedurende 40
min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bestrooi met de kaas en laat nog even gratineren. Strooi er dan de sesamzaadjes over.

Tip: Je kan deze ovenschotel serveren met ciabatta, aardappelpuree, gekookte aardappeltjes, ...

Koken en Kitch op facebook


Reacties