Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 3 mei 2016

Appeltaart met kaas

... bij uitstek het meest gesmaakte gebak!
... in Engeland is er zelfs een gezegde over: 
‘Appeltaart zonder kaas is als een kus zonder knuffel’ 

Ingrediënten:
4 appels golden
2 eieren
8 el suiker
12 el melk
2 el gesmolten boter
8 opgehoopte el zelfrijzende bloem
2 el verse kaas
perzik- of abrikozenjam

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C
Zeef de bloem en zet apart.
In een kom doen we de eieren, suiker, melk en de gesmolten boter. Wij kloppen gedurende enkele min alle ingrediënten romig, voeg de kaas bij en roer deze door, voeg de bloem toe en roer ook even voorzichtig door.
Verder:
Was, schil en snijd de appels.
De ingevette bakvorm even inboteren en bebloemen. Giet erin het deeg, leg er een laag van appelschijfjes in een mooie ronde, niet te dik over elkaar.
We zetten de bakvorm in de oven en laat tot de appel een beetje bruin worden maar bedruip telkens met een borstel met een royale laag siroop met de jam. Doe dit enkele keren.
Bak gedurende 50 min, haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur .

Tip: Als dessert is dit een echte traktatie met een bolletje ijs... de frisheid van muntijs past perfect met de smaak van de kaas, vanilleijs is zeker zo lekker!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.