Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 9 april 2016

Videé met kip

... een heerlijke kippenragout


Nodig?
5 halve kipfilets
500 g kalfs- of kipgehakt om balletjes van te maken
1 bakje verse champignons
1 ui, fijn gesnippert
3 kippenbouillonblokjes
2 el opgehoopte bloem
1 pakje (soja) room
1 l melk
1 el kerriepoeder
nootmuskaat
peper & zout
1 citroen

Aan de slag:
Snijd de kip in stukken en kook deze gaar samen met 1 kippenbouillonblokje. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar samen met 1 bouillonblokje. Snipper de ui fijn en snijd de champignons. Giet de kip en de balletjes af in een vergiet en smelt boter in de grote pan. Bak hierin eerst de champignons aan en doe er dan de ui bij. Voeg de 2 flinke el bloem toe en roer het geheel goed door. Voeg het laatste blokje kippenbouillon toe en roer verder. Blus af met een scheutje water en de room. Giet er dan beetje voor beetje de melk bij en roer alles goed door zodat er geen klontertjes zijn. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en de kerrie en roer goed door.
Voeg dan de balletjes toe. Snijd de kip kleine stukkrn en voeg deze ook toe. Roer nog eens goed door. Als je de saus te dik vind doe er dan nog wat melk bij. Werk af met een geutje citroensap.
Serveer met een videekoekje en frietjes.

Tip: Heb je nog ragout over? Je kunt hem perfect invriezen ! Probeer ook eens de videé op een toast! Heel lekker !!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.