Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 17 april 2016

Rauwe zalm met spaghetti van courgette

... een heerlijk voorgerechtje of lunch !
Nodig:
200 g rauwe zalm, in dunne plakjes
1 lange, stevige courgette
1 bosje bladpeterselie
1 citroen, sap
hazelnootolie
zwarte peper & fleur de sel
1 el roze gedroogde besjes
Aan de slag:
Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller om slierten te snijden als pasta. Doe de slierten in een kom. Hak de bladpeterselie fijn en voeg erbij.
Meng voor de vinaigrette 6 el hazelnootolie, citroensap, fleur de sel en zwarte peper. 
Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren en behoud de andere helft om straks over de zalm te dresseren. 
Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marinereren.
Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten.
Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm en strooi er de roze gedroogde besjes over.

Tip!
Rauwe courgette is een ideale groente om te marineren!
Geroosterde pijnboompitjes zijn hier ook heel lekker bij. Voeg ze pas op het laatste toe.
Inspiratie: Pascale Naesens

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.