Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 21 april 2016

Paardenbloemgelei

De paardenbloemen staan er weer volop, dus tijd voor de gelei... 
probeer de bloemen te plukken op een nette plaats waar geen hondjes komen!!
Net als veel ander ‘onkruid’ bevat de paardenbloem ook tal van gezonde eigenschappen!
Zo is het een uitstekende ontgifter, werkt het vochtafdrijvend 
en stimuleert het de werking van de galblaas en lever.
Ook bevat het gele plantje vitamine C, fosfor, kalium en magnesium.
    

Wat heb je nodig?
500 gram geleisuiker
1 liter water
een vergiet vol paardenbloemen (zonder stengel!)
Het is verstandig om de stengels niet te eten. 
Deze bevatten namelijk, in tegenstelling tot de rest van de plant, giftige stoffen!
een onbespoten citroen
enkele blaadjes munt

Aan de slag!
Snijd de citroen in parten en doe het samen met de paardenbloemen in een schaal
Overgiet het geheel met kokend water en dek het vervolgens af. Laat het geheel een nacht trekken
Giet de vloeistof door een zeef en vang het op in een pan

Kook het geheel nu met 500 gram geleisuiker, volgens de aanwijzingen op de verpakking
en giet in glazen bokalen en sluit luchtdicht af.
Anders .... bewaart het tot wel 2 weken in een koeling.

Tip: Voeg wat blaadjes munt toe voor een frisse twist.
Net als veel ander ‘onkruid’ bevat de paardenbloem tal van gezonde eigenschappen.
Zo is het een uitstekende ontgifter, werkt het vochtafdrijvend en stimuleert het de werking van de galblaas en lever.
Ook bevat het gele plantje vitamine C, fosfor, kalium en magnesium.

Koken en Kitch op facebook



recepten met paardenbloem blog Smulwebpaardenbloem gelei
 
                                                     


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.